Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Riói karnevál

Brazília, Rio de Janeiro, Látnivalók

Riói karnevál

Rio de Janeiro, Brazília, Látnivalók
  • Cím: Rio de Janeiro Brazília

Rio de Janeiro méltán híres a karneválról. Sehol a világon nincs még egy ilyen színpompás, fantáziadús és csillogó felvonulás. 

A karnevál hivatalosan a hamvazószerda előtti pénteken kezdődik, amikor a karnevál megválasztott királya megkapja a polgármestertől a város szimbolikus kulcsait. Az ünnepség hamvazószerdán fejeződik be a hivatalos eredményhirdetéssel.

A karnevál idején számos különböző rendezvény zajlik, nemcsak az utcai karnevál, bár Rio de Janeiro főleg erről híres. Az utcai karnevál is jelentős változáson ment keresztül. A hagyományos utcai felvonulás mellett kialakult egy kirakatszerű, turistákat elkápráztató forma, ahol dominál a szigorú koreográfia és a tökéletességre való törekvés.

A riói karnevál csúcspontja a szambaiskolák kötött szabályok szerinti felvonulása és versenye az erra a célra épített stadionban. Igazán látványos rendezvény, ha tehetjük, semmiképpen ne hagyjuk ki!

Kinek ajánljuk: Mindenkinek látnia kell.


Riói karnavál
Rio de Janeiro, Brazília
Copyright: betaphoto   Forrás: flickr

Rio de Janeiroi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!